Skip to main content
Logo print

Условия за ползване | Legrand Bulgaria

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Правна информация 

Права на интелектуална собственост 

Лични данни 

Гаранции и отговорност 

Права и задължения 

BIM обекти

Промяна на условията за ползване 

Съдебни спорове 

Кредити 

Последна актуализация: 31.07.2024 г.


ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ

Tози уебсайт- https://legrand.bg/ (наричан по-долу "Уебсайтът) е публикуван от "Легранд България" ЕООД, дружество регистрирано и вписано в ТРРЮЛНЦ при Агенцията по вписванията с ЕИК 203338240, със седалище и адрес на управление: гр. София, п.к. 1766, р-н Младост, ж.к. Младост 4, БИЗНЕС ПАРК СОФИЯ, бл. 7, вх. А, офис 6, имейл: bureau.sofia@legrandelectric.com.

Управител на „Легранд Бългаия“ ЕООД: ЛЮК ЙОС М.ИВЕНС

„Легранд България“ ЕООД е част от групата на „Легранд“ (LEGRAND). 

Действащo от свое име, наричанo по-нататък "ние".

С използването на "Уебсайта" Вие се съгласявате да бъдете обвързани с настоящите Условия за ползване. Бихме искали да Ви поканим да ги прочетете внимателно. 

Тъй като тези условия могат да бъдат променяни по всяко време и без предизвестие, ви приканваме да се запознавате с тях редовно. 

Този уебсайт се хоства от :


Акуия Инк.

Бостън, Масачузетс
53 Стейт Стрийт, 10-и етаж
Бостън, Масачузетс 02109
Съединени щати


Телефон: 0888-922-7842


ПРАВА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Притежаваме и запазваме всички права на собственост, по-специално интелектуална собственост, включително авторско право за този Уебсайт и неговото съдържание. Марките, цитирани на Уебсайта (неизчерпателен списък: Legrand©, Céliane™, Mosaic™, Plexo™ и т.н.), са регистрирани търговски марки. Настоящите Условия за ползване не предполагат прехвърляне на каквито и да било права на интелектуална собственост, свързани с Уебсайта, както по отношение на структурата, така и по отношение на съдържанието на Уебсайта.   

Всяко представяне или възпроизвеждане, частично или цялостно, за цели, различни от вашата лична и частна употреба в преследване на нетърговска цел, на какъвто и да е носител или чрез какъвто и да е процес, е строго забранено без нашето писмено разрешение или на нашите правоприемници или наследници. Всяко нарушение на това авторско право би представлявало подправяне/копиране. 

Вие изрично се задължавате, че използването на Уебсайта от Ваша страна няма да накърни по никакъв начин нашите права.


ЛИЧНИ ДАННИ 

Обработваме вашите лични данни в съответствие с приложимите разпоредби. Можете да се запознаете с условията за обработка на данни в раздел "Политика за поверителност". Политиките за поверителност са достъпни в долния колонтитул на Уебсайта. 


ГАРАНЦИИ И ОТГОВОРНОСТ

Въпреки че полагаме всички усилия да предоставим надеждно съдържание и въпреки грижите, които полагаме за функционирането му, на Уебсайта могат да бъдат открити някои грешки. Не носим каквато и да е отговорност, свързана с точността, качеството, изчерпателността и пригодността на Уебсайта за Вашите изисквания. При никакви обстоятелства не можем да носим отговорност за преки или косвени вреди, произтичащи от достъпа до този Уебсайт или използването на съдържащата се в него информация (например: грешки, пропуски, недостъпност, загуба на данни, повреда, унищожаване или вируси, които могат да засегнат информационно-техническото оборудване на потребителя). Съответно потребителят приема, че носи изключителна отговорност за всяко използване на тази информация от него/нея и се препоръчва да направи съответните проверки.

Ние не носим никаква отговорност за вируси, които могат да се намират на Уебсайта, или за друг зловреден софтуер (компютърни червеи, троянски коне, шпионски софтуер...). В тази връзка Вие се задължавате да предприемете всички необходими мерки за сигурност. Поради това потвърждавате, че използвате Уебсайта на своя изключителна отговорност и се препоръчва да извършвате всички необходими проверки. Ваша отговорност е по-специално да създадете или да осигурите използването на лична защитена компютърна мрежа, както и да осигурите правилна техническа конфигурация на кутията за връзка, свързана с вашия доставчик на интернет услуги, и на други устройства, като например оборудване за радиодостъп (WIFI, 4G...).

Ние не носим отговорност за прекъсвания на достъпа до Уебсайта. Освен това можем по свое усмотрение временно или за неопределено време да прекъснем достъпа до Уебсайта. За да осигурим ефективност и сигурност на услугите, си запазваме правото да правим промени по всяко време, без предизвестие, в техническите характеристики на нашите услуги.

В максималната степен, позволена от закона, ние или нашите партньори в никакъв случай не носим отговорност за косвени вреди, последващи вреди, пропуснати ползи или вреди от загуба на данни или от оперативни загуби, причинени от използването или от невъзможността за използване на Уебсайта или неговото съдържание, независимо дали се основават на договор, небрежност, деликт, обективна отговорност или на друго основание и независимо дали сме били уведомени за възможността за настъпване на такива вреди.

В случай на форсмажорни обстоятелства или непреодолима сила (като прекъсване на връзките и/или на електрозахранването) си запазваме правото да прекратим или спрем без предизвестие работата на Уебсайта. Непреодолимата сила спира изпълнението на нашите задължения за целия период на действие на форсмажорното събитие.

Изрично се приема, че за случаи на непреодолима сила, в допълнение към тези, които обикновено се признават от закона и съдебната практика във Франция, се считат пожари, бури, мълнии, стачки, наводнения, земетресения, епидемии, терористични атаки, експлозии, война, военни операции или граждански безредици, прекъсване на транспортните средства или доставките, недостиг на енергия, компютърни вируси, електрически и електромагнитни явления, които нарушават работата на мобилните мрежи, всякакви законодателни или регулаторни мерки по отношение на уебсайта, изцяло или частично, по-специално тези, наложени от организация или национален или международен орган, както и всякакви изменения на тези мерки, и като цяло всяко събитие, което е наложило уебсайтът да бъде включен в местните или националните планове за поддържане на непрекъснатостта на телекомуникационните услуги.


ХИПЕРТЕКСТОВИ ВРЪЗКИ

Нямаме контрол върху съдържанието на уебсайтовете/приложенията на трети страни. По този начин официално отказваме да носим каквато и да е отговорност за съдържанието на свързаните уебсайтове/приложения. Тези връзки се предоставят на потребителите на нашия Уебсайт. Решението за активиране на връзките зависи единствено от интернет потребителите. 

Като се имат предвид характеристиките на интернет мрежата за използване на Уебсайта, Вие декларирате, че сте добре запознати и поемате рисковете, произтичащи пряко или косвено от наличието и предаването на данни чрез тази мрежа. Въведохме мерки, целящи да гарантират сигурността на личните данни, събрани на нашия Уебсайт. Въпреки това искаме да обърнем внимание на потребителите на потенциалните рискове по отношение на поверителността на данните, свързани с използването на интернет.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ 

Предоставяме ви право на достъп и използване на Уебсайта. Оборудването и другите физически средства, по-специално разходите за телекомуникации, необходими за достъп до Уебсайта, са на Ваша изключителна отговорност. 

Въведохме мерки, целящи да гарантират сигурността на личните данни, събрани на Уебсайта. Въпреки това бихме искали да обърнем внимание на потребителите на потенциалните рискове по отношение на поверителността на данните, свързани с използването на интернет. 

Можете да използвате този Уебсайт само в съответствие с настоящите Условия за ползване и във всеки случай можете да използвате този Уебсайт само за законни цели, т.е. в съответствие с всички приложими закони, разпоредби и практики във Франция или в страната, от която се осъществява достъп до Уебсайта.

По-специално, вие се съгласявате: 

  • да не публикувате, изпращате или разпространявате каквато и да е дискриминационна, неприлична, клеветническа или незаконна информация на или от Уебсайта;

  • да не използвате Уебсайта по начин, който може да наруши правата на други лица;

  • да не копирате или възпроизвеждате частично или изцяло, за цели, различни от личното ви и частно ползване с нетърговска цел, материали на този Уебсайт, включително, но не само, лога, текстове, оформление, визуални материали, графики, икони, схеми, снимки, освен с наше предварително писмено разрешение;

  •  да не правят неразрешени, фалшиви или измамни заявки;

  • Да не използват софтуер, процедури или устройства с цел възпрепятстване или опит за възпрепятстване на правилното функциониране на Уебсайта, както ръчно, така и по електронен път, по какъвто и да е начин, особено по отношение на качването или достъпването до файлове, съдържащи подменени данни или вируси;

  • Да не разваляте, видоизменяте или променяте графичния облик на този Уебсайт или съставящите го софтуерни кодове;

  • Да не предприемате действия, които могат да предизвикат неразумен или непропорционален трафик на Уебсайта или на свързаната с него инфраструктура;

  • Да не копирате целия или част от Уебсайта на друг Уебсайт, уебсайт или вътрешна мрежа на компанията;

  • Да не поставяте хипертекстови връзки към Уебсайта без предварително писмено разрешение от наша страна;

  • Да не получавате или да се опитвате да получите неоторизиран достъп до която и да е от нашите мрежи по какъвто и да е начин;

  • Да не изтегляте или възпроизвеждате материали от Уебсайта, освен ако не сте изрично упълномощени от нас;

  • Да не внедрявате системи, които биха представлявали или могат да представляват нарушение на авторското право или на други права на интелектуална собственост или акт на нелоялна конкуренция на Уебсайта или биха могли да нарушат настоящите Условия за ползване;

  • Да ни предупредите веднага щом разберете за осъществено нарушение, по-специално в случай на незаконно или забранено използване на Уебсайта или неговото съдържание или в случай на хакерска атака;

  • Да проверите дали използваната компютърна система не съдържа вируси и дали е в пълна изправност.

Без да се засягат другите права (независимо дали са законоустановени или не), ние си запазваме правото да откажем достъп до този Уебсайт, ако преценим (по наше усмотрение), че нарушавате някоя от клаузите на настоящите Условия за ползване. 

Ако не спазвате настоящите Условия за ползване и ако не предприемем незабавни действия в отговор, това не може да се тълкува като отказ от нашите права. Следователно ние все още ще можем да предприемем последващи действия по въпроса. 

Запазваме си правото да подобряваме или променяме информацията, услугите, продуктите и другите елементи на този Уебсайт или да спираме Уебсайта по всяко време, без предизвестие. 

Ако се окаже, че някоя от разпоредбите на настоящите Условия за ползване е недействителна, това по никакъв начин няма да засегне останалите разпоредби на настоящите Условия за ползване.


BIM ОБЕКТИ

Предоставяме цифрови обекти и съдържание на Продуктите (наричани по-долу "BIM обекти и съдържание") на потребителите на собствената си платформа или на платформа на трета страна по техен избор, за да могат архитекти, дизайнери, инженери, консултанти и други професионалисти да изтеглят BIM обектите и съдържанието за своя софтуер, което им позволява да моделират информация за сгради.

Потребителите могат да използват BIM обектите и съдържанието при следните принципи и условия, които се считат за приети със самия факт на използване на BIM обектите и съдържанието. 

"Използването" на BIM обектите и съдържанието се отнася до изтеглянето на BIM обекта, неговото инсталиране, копиране или друга полза, произтичаща от използването на неговите функции, в съответствие с предназначението му, от всяко лице (професионално или непрофесионално).

  1. Отговорност

    Не можем да изключим или да гарантираме липсата на несъвършенства. Не поемаме никаква отговорност в това отношение. Те могат да включват печатни грешки в кодирането на името или предмета, различен цвят, материал или размери. В случай на променливи дължини на предмета  е възможно да въведете размери, които са невъзможни от практическа гледна точка.

  2. Детайли за геометрията

    BIM обектите и съдържанието се моделират за функционална употреба в рамките на BIM процеса. Това означава също така, че геометрията не е моделирана в детайли, а само с цел да се определи местоположението, както и съответните точки на свързване и закрепване. Възможно е да са пропуснати неотносими дизайни и детайли на продукта или определени характеристики, за да може продуктите да се използват прагматично и без прекомерно натоварване в модели, които често са много тежки. Те могат да включват заобляния на материала, винтове и други крепежни елементи, перфорации и др.

  3. Актуализации и модификации

    Можем да създаваме нови версии на BIM обекти и съдържание и по наша преценка да ги предоставяме на потребителите. Всяка нова версия на BIM обектите и съдържанието заменя предишната версия.

    Също така си запазваме правото да правим временни промени в продуктовата си гама и да извеждаме постепенно продукти от употреба. Потребителят на BIM моделите трябва по всяко време да гарантира, че използваните продукти са налични и актуални. На потребителите е строго забранено да модифицират нашите родови модели и да ги предлагат на пазара под различно име и марка.

  4. Изключване на отговорността за цифрови обекти и съдържание

    Ние не поемаме никакви ангажименти към Потребителя на BIM обектите и съдържанието. Потребителят носи цялата отговорност (а ние не носим никаква отговорност към потребителя или трета страна) за всяко съдържание, което може да бъде създадено, предадено, изпратено, качено, показано или използвано за приложение, направено достъпно по какъвто и да е начин, докато използвате който и да е BIM обект или съдържание, както и за последствията от това (включително за всички загуби или щети, които потребителят, свързани с него лица, клиенти или друга трета страна могат да понесат).

    Предоставяйки BIM обектите и Съдържанието, ние не правим никакви изявления или гаранции от какъвто и да е вид, изрични или подразбиращи се, относно пълнотата, точността, надеждността, качеството или годността за каквато и да е цел на BIM обектите и Съдържанието. В никакъв случай ние и/или нашите свързани лица не носят отговорност за каквито и да било щети, причинени от BIM обектите и Съдържанието, независимо от причината, включително, но не само, за грешки или пропуски в който и да било BIM обект или Съдържание, или за каквито и да било загуби или щети от какъвто и да било вид, произтичащи от използването на който и да било BIM обект или Съдържание.

    Всяко изтегляне, използване или адаптиране, включително форматиране, на нашите BIM обекти и Съдържание е отговорност единствено на съответните професионалисти, независимо дали това използване е насочено към създаване на нови бизнес отношения, предоставяне на съвети, предоставяне на актуализации относно техните продукти на потребителите, осъществяване на конкретни проекти, цифрови модели, анализи и симулации (енергийни, структурни изчисления, откриване на конфликти и т.н.), контрол (съответствие със стандартите, бюджет и т.н.), визуализация или каквато и да е друга цел.

  5. Интелектуална собственост

    Всички права на интелектуална собственост (включително авторски права, права върху търговски марки, патенти и всички други права на интелектуална собственост), свързани с BIM обектите и приложеното към тях съдържание, са наша изключителна собственост.

    Настоящите Условия за ползване по никакъв начин не водят до прехвърляне на потребителя на каквито и да било права на интелектуална собственост, свързани със структурата или съдържанието на BIM обектите.

    Ние не предоставяме никакъв лиценз и всяко нарушение по отношение на правата на интелектуална собственост представлява нарушение. Като цяло, потребителят се задължава да не нарушава по никакъв начин нашите права и да не извършва дейности, които биха могли да имат за цел да променят, да се намесят, да повредят или да нарушат по какъвто и да е начин нашите данни или свързаните с тях права на интелектуална собственост.

  6. Зачитане на нашите права върху цифровите обекти и съдържание

    Потребителят няма право да извлича или събира нашите BIM обекти и съдържание, за да създава отделни бази данни.

    Потребителят няма право да възпроизвежда, дублира, копира, продава или разменя BIM обектите и съдържанието за каквато и да е цел, да качва BIM обектите исъдържанието на друга платформа, уебсайт, портал или сървър без предварителното писмено съгласие на LEGRAND.

    Потребителят може да разработва потребителски проекти, включващи съдържание, за което той или трета страна притежава права. В този случай потребителят носи пълна отговорност за всяко съдържание, включено в потребителски проект, който е изпълнил, с изключение на нашите BIM обекти и съдържание, включително всички свързани права на интелектуална собственост, които остават наша собственост.

    Потребителят гарантира, че няма да има нарушение и/или предполагаемо нарушение от негова страна или от страна на трета страна по отношение на дейностите, които ще предложи във връзка с нашите BIM обекти и съдържание.

  7. Гаранции

    BIM обектът е особено сложна област на компютърните технологии.

    Настоящото състояние на ИТ технологиите не позволява да се даде каквато и да е гаранция.

    Ето защо, в максималната степен, позволена от действащото законодателство, ние не носим отговорност за каквито и да било вреди от какъвто и да било вид, понесени от потребителя или трети лица като пряк или косвен резултат от използването му, включително загуба или повреда на данни, или всякакви финансови или бизнес загуби, произтичащи от използването му или невъзможността да бъде използван, дори ако потребителят е бил предварително уведомен за възможността за такива вреди.

  8. Външни препратки

    Потребителят може да бъде изрично писмено упълномощен да създава хипервръзки от сайта на LEGRAND или платформа на трета страна, предлагаща нашите BIM обекти и съдържание, към други уебсайтове, съдържание или ресурси. В такъв случай ние не можем да имаме никакъв контрол върху уебсайтовете, съдържанието или ресурсите, които не са предоставени от него. Потребителят приема, че ние не носим отговорност за достъпността на съдържанието или ресурсите от външни сайтове (включително приложения на трети страни).


ПРОМЯНА НА УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ  

Запазваме си правото да променяме настоящите Условия за ползване по всяко време, като тези промени се прилагат незабавно, веднага след като бъдат публикувани онлайн на този Уебсайт. Следователно, като продължавате да достъпвате или използвате този Уебсайт, се счита, че сте приели измененията на тези Условия за ползване. 


ПРИЛОЖИМ ЗАКОН

Уебсайтът, неговите условия и Условия за ползване се уреждат от българското  законодателство, независимо от мястото на използване. В случай на евентуален спор и след като са направени опити за търсене на извънсъдебно споразумение, всички искове, произтичащи от или свързани с този Уебсайт, ще бъдат разглеждани изключително от българските съдилища.