Skip to main content
Logo print

Energy Efficiency: Data Center | Legrand Bulgaria

Енергийноефективни центрове за данни

Производителност и надеждност в сърцето на центъра за данни

energy efficiency Data Center

Центровете за данни консумират огромни количества енергия. В резултат на това екологичният отпечатък става все по-значим. Ето защо енергийната ефективност се превръща в необходимост и основна грижа в стремежа за намаляване на разходите. 

Постигането на енергийна ефективност трябва да се заложи още от началния етапа на проектиране на сградата. Измерването на ежедневното потребление е абсолютно задължително. Legrand предлага високоефективно оборудване, което да ви подпомогне в постигането на тази цел. Legrand е част от Green Grid.

Energy efficiency

Енергиен Мениджмънт


В допълнение към необходимостта от ограничаване на парниковите емисии, нарастващите разходи за енергия налагат мениджърите на центрове за данни да инвестират в ефективни решения за захранване и охлаждане и така да намалят сметките си за енергия. 

В същото време сървърите стават все по-мощни и енергоемки, което означава, че цялостното оптимизиране на инсталациите е от решаващо значение, за да бъдат в отговор на съвременните изискванията. На първо място е необходим одит, насочен към анализ поведението на мрежата. И тук е ролята на оборудването и услугите на Legrand.

Решения за центрове за данни

Air Conditioning

Енергийноефективни решения


Целта е да се намалят загубите на електроенергия, за да се повиши ефективността на електрическата инфраструктура.
Загубите на електроенергия, свързани с преобразуването на енергията и UPS, понастоящем представляват около 10% от общото потребление на енергия в един център за данни, като само охлаждането представлява 32%. Колкото и усилия да се полагат по отношение на охлаждането, особено чрез решения, позволяващи използването на free cooling, тези загуби на енергия ще представляват голяма част от сметката за енергия на центъра за данни.

Трябва да се работи ежедневно за намаляването на загубите на електроенергия, чрез внимателно управление на енергийните нужди. Ето защо отговорните за експлоатацията на центъра за данни, трябва да обръщат внимание на потока и качеството на входящата енергия, за да адаптират потреблението към действителните изисквания на центъра за данни и да осигурят оптимално използване на получената енергия.
Тъй като различните енергийни устройства работят ефективно при ниски нива на натоварване (трансформатор, използван при 10% от капацитета си, е 3 пъти по-неефективен, отколкото при 60% от капацитета си, същото важи и за инверторите и климатиците), тяхното управление на енергията ще бъде оптимизирано, а загубите на енергия - ограничени.

data center

Климатизация


Охлаждащите системи са основният консуматор в един център за данни.
За да се намали потреблението на енергия, трябва да се намали преди всичко потреблението на системите охлаждащи сървърите.

Това означава:

  • оптимизиран дизайн на white room
  • избор на подходящи решения за охлаждане

За да се избере най-подходящото решение, е необходимо преди всичко да се знае класа на съответния център за данни.
В контекста на оптимизация на електрическата енергия, необходима за охлаждане могат да се използват решенията на Legrand за охлаждане: топъл / студен коридор, In-Rоw охлаждане.

Smart PDU

Smart PDU


Серията интелигентни PDU за информационни шкафове на Legrand предлага повече от разпределение на енергия - PDU-тата дават възможност и за дистанционно наблюдение на захранването в реално време, сензори за околната среда, управление на инфраструктурата на центровете за данни и много други.

Серията предлага стотици модели за захранване на всички ваши приложения в центровете за данни, включително модели с бутон за изключване, измерване на индивидуални контакти, висока мощност за blade сървъри и приложения с висока плътност, както и 400V трифазно електроразпределение.

Поръчайте готови модели или индивидуално проектирани PDU така, че да отговарят на вашето уникално приложение.

title
PLAY

Умни PDUs за информационни шкафове

Вижте как серията PDU-та PX е проектирана да разпределя надеждно и ефективно захранването на устройствата


title
PLAY

Решения за центрове за данни

Ефективната урбанизация на център за данни в процес на изграждане или преконфигуриране изисква специални технически решения

data_center_solutions

Решения за центрове за данни

Повече информация за решенията на Legrand за центрове за данни

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Енергийна ефективност Legrand

Всички компании трябва да работят за постигане на енергийна ефективност. Независимо от етапа на зрялост на ефективността, в който се намираме, можем да преминем през стъпките за постигане на максимална енергийна ефективност и намаляване на въздействието върху околната среда, както и да работим за спестяване на потребление и отговорно използване. 

Четири основни стъпки за постигане на енергийна ефективност: Измерване, мониторинг и анализ на активната енергия, Енергиен Мениджмънт, Контрол и Разпределение на енергията, Внедряване на подобрения в качеството и гарантиране на непрекъсваемостта на енергията, Постигане на енергийна ефективност в инсталациите.

Legrand предлага решения за енергийна ефективност в жилищни, търговски сгради и центрове за данни. Започнете още сега и се свържете с някой от нашите специализирани консултанти. 


Свързани каталози

Тук ще намерите каталози и брошури за сектор енергийно ефективни центрове за данни. Открийте още каталози (технически ръководства, ръководства за потребителя и др.) на общата страница с каталози както и на всяка продуктова страница.

Енергийно ефективни центрове за данни


Структурни кабелни системи LCS3 ФО Брошура
pdf74.47 MB
LDCS Nexpand EN Каталог
pdf4.09 MB
LCDS HPC EN Каталог
pdf2.93 MB
LDCS Cooling Solutions EN Каталог
pdf7.76 MB
Решение за критично захранване LDCS EN Брошура
pdf3.75 MB